Twarogowy chleb z płatkami owsianymi i pestkami

Składniki (na 30 porcji):

  • 3 jajka
  • 500g twarogu półtłustego
  • 300g płatków górskich owsianych
  • 80g pestek z dyni
  • 40g siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 szczypty soli

Sposób przygotowania:

Twaróg kruszymy, dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy (poza pestkami i siemieniem) i lekko blendujemy ze sobą. Wyrabiamy krótko. Wykładamy masę na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia lub silikonową matą lub do keksówki. Mokrymi rękami formujemy bochenek. Pieczemy 60 min w 180 st.

Chleb długo zachowuje świeżość, jest szybki w przygotowaniu i sycący.





Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]
Czytaj:  Pieczone pierogi z kapustą i grzybami
Umów się na wizytę

Zapraszam do kontaktu.