Składniki (na 30 porcji):
- 3 jajka
- 500g twarogu półtłustego
- 300g płatków górskich owsianych
- 80g pestek z dyni
- 40g siemienia lnianego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 szczypty soli
Sposób przygotowania:
Twaróg kruszymy, dodajemy pozostałe składniki. Wszystko dokładnie mieszamy (poza pestkami i siemieniem) i lekko blendujemy ze sobą. Wyrabiamy krótko. Wykładamy masę na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia lub silikonową matą lub do keksówki. Mokrymi rękami formujemy bochenek. Pieczemy 60 min w 180 st.
Chleb długo zachowuje świeżość, jest szybki w przygotowaniu i sycący.
⠀
⠀
⠀
Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]