Ciasto orkiszowe z rabarbarem i truskawkami

Składniki (na 10 porcji):

  • 4 jajka
  • 120 g erytrolu,
  • 200 g mąki orkiszowej jasnej,
  • 3 łyżki oleju rzepakowego,
  • 150 g rabarbaru,
  • 150 g truskawek,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy.

Sposób przygotowania:

Ubić jajka z erytrolem przez ok. 10 min. Dodać powoli olej rzepakowy. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać stopniowo do masy ciągle miksując. Dno tortownicy lub blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Przelać masę do tortownicy. Rabarbar i owoce ułożyć na wierzchu. Piec ok. 45 min lub do suchego patyczka.





Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]
Czytaj:  Ciasto marchewkowe z przyprawami korzennymi
Umów się na wizytę

Zapraszam do kontaktu.