Składniki (na 10 porcji):
- 4 jajka
- 120 g erytrolu,
- 200 g mąki orkiszowej jasnej,
- 3 łyżki oleju rzepakowego,
- 150 g rabarbaru,
- 150 g truskawek,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy.
Sposób przygotowania:
Ubić jajka z erytrolem przez ok. 10 min. Dodać powoli olej rzepakowy. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać stopniowo do masy ciągle miksując. Dno tortownicy lub blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Przelać masę do tortownicy. Rabarbar i owoce ułożyć na wierzchu. Piec ok. 45 min lub do suchego patyczka.
⠀
⠀
⠀
Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]