Składniki (na 1 porcję):
- 4 garście szpinaku
- 150 g truskawek
- 1/4 awokado
- 1 kiwi
- 150 g pomidorków koktajlowych
- 40 g sera mozzarella light
- 1 mała cebula szalotka
- 1/2 łyżki miodu
- 1 łyżka nasion słonecznika
- 1/2 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól, pieprz
⠀
Sposób przygotowania:
Szpinak opłukać i ułożyć na talerzu, dodać cebulę, pomidorki, awokado, truskawki oraz kiwi. Na wierzch położyć mozzarellę. Do słoiczka lub miseczki wlać oliwę, ocet i miód. Całość energicznie wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać podprażonymi pestkami słonecznika. Jeśli nie macie octu balsamicznego, możecie zrobić sos musztardowy lub winegret.
Wartość odżywcza na 1 porcję:
Energia: 474 kcal Białko:16g Węglowodany:49g Tłuszcz:25g
Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]