Sałatka ze szpinakiem, truskawkami i mozzarellą

Sałatka ze szpinakiem, truskawkami i mozzarellą

Składniki (na 1 porcję):

  • 4 garście szpinaku
  • 150 g truskawek
  • 1/4 awokado
  • 1 kiwi
  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • 40 g sera mozzarella light
  • 1 mała cebula szalotka
  • 1/2 łyżki miodu
  • 1 łyżka nasion słonecznika
  • 1/2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Szpinak opłukać i ułożyć na talerzu, dodać cebulę, pomidorki, awokado, truskawki oraz kiwi. Na wierzch położyć mozzarellę. Do słoiczka lub miseczki wlać oliwę, ocet i miód. Całość energicznie wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać podprażonymi pestkami słonecznika. Jeśli nie macie octu balsamicznego, możecie zrobić sos musztardowy lub winegret.



Wartość odżywcza na 1 porcję:

Energia: 474 kcal Białko:16g Węglowodany:49g Tłuszcz:25g

Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]
Czytaj:  Leczo cukiniowo-pomidorowe
Umów się na wizytę

Zapraszam do kontaktu.