Proteinowo-budyniowe drożdżówki z borówkam

Składniki (na 8 porcji):

  • 250 sera twarogowego półtłustego
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki orkiszowej (60 g)
  • 1/2 opakowania budyniu śmietankowego
  • 60 g erytrolu (40g do drożdżówek i 20g do posypania)
  • 150 g borówek lub innych owoców

Sposób przygotowania:

Twaróg, jajka, mąkę, budyń i erytrol wymieszaj. Z masy twarogowej ulep kule. Ułóż je na papierze do pieczenia i delikatnie spłaszcz na środku. Do każdego wgłębienia wsyp po 1 łyżce owoców. Bułeczki wstaw do nagrzanego piekarnika na ok 30 minut. Piecz w 180 stopniach, posyp zmielonym erytrolem.


Wartość odżywcza na 1 porcję:

Energia: 98 kcal

Białko: 9 g

Tłuszcz: 3 g

Węglowodany: 17 g

Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]
Czytaj:  Dietetyczna pizza
Umów się na wizytę

Zapraszam do kontaktu.