Składniki (na 8 porcji):
- 250 sera twarogowego półtłustego
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki orkiszowej (60 g)
- 1/2 opakowania budyniu śmietankowego
- 60 g erytrolu (40g do drożdżówek i 20g do posypania)
- 150 g borówek lub innych owoców
Sposób przygotowania:
Twaróg, jajka, mąkę, budyń i erytrol wymieszaj. Z masy twarogowej ulep kule. Ułóż je na papierze do pieczenia i delikatnie spłaszcz na środku. Do każdego wgłębienia wsyp po 1 łyżce owoców. Bułeczki wstaw do nagrzanego piekarnika na ok 30 minut. Piecz w 180 stopniach, posyp zmielonym erytrolem.
⠀
Wartość odżywcza na 1 porcję:
Energia: 98 kcal
Białko: 9 g
Tłuszcz: 3 g
Węglowodany: 17 g
Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]