Owsianka z masłem orzechowym i powidłem śliwkowym

Owsianka z masłem orzechowym i powidłem śliwkowym

Składniki (na 1 porcję):

  • 40 g płatków owsianych
  • 250 ml mleka lub napoju roślinnego
  • łyżka masła orzechowego
  • pół banana /ok 50 g
  • 10 g orzechów laskowych lub innych
  • łyżka powidła śliwkowego

Sposób przygotowania:

Do garnka wsypać płatki owsiane i zalać mlekiem. Dodać masło orzechowe i podgrzewać na średnim ogniu, aż masa zacznie gęstnieć. Odstawić z ognia. Przełożyć do miseczki, na wierzch ułożyć banana i powidło śliwkowe.


Wartość odżywcza na 1 porcję: Energia: 494 kcal Białko: 19 g Węglowodany: 67 g Tłuszcz: 18 g

Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]
Czytaj:  Deser malinowo- czekoladowy
Umów się na wizytę

Zapraszam do kontaktu.