Deser z musem jabłkowo-brzoskwiniowym

Deser z musem jabłkowo-brzoskwiniowym

Składniki (na 1 porcję):

  • 1 brzoskwinia
  • 1 jabłko
  • 15 g herbatników
  • 150 g jogurtu typu skyr
  • szczypta cynamonu
  • 10 g orzechów laskowych

Sposób przygotowania:

Jabłko oraz brzoskwinię umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć. Owoce przełożyć do rondla, wsypać cynamon i gotować aż powstanie mus. Przestudzić. Następnie ułożyć składniki w pucharkach w kolejności: mus, skyr, herbatniki. Całość posypać orzechami.


Wartość odżywcza na 1 porcję: Energia: 328 kcal Białko: 22 g Węglowodany: 54 g Tłuszcz: 8 g

Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]
Czytaj:  Pinsa
Umów się na wizytę

Zapraszam do kontaktu.