Składniki (na 10 sztuk ):
- 250g mąki orkiszowej
- 150ml mleka lub mleka roślinnego
- 50ml oleju rzepakowego
- 2 jajka
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 500 g truskawek
- 5 kiwi
- 500 g serka typu kvarg (2 i 1/2 opakowania)
Sposób przygotowania:
CZmiksować jajka z mlekiem i olejem, dodać do nich mąkę, proszek do pieczenia i cynamon.
Chwilę miksować i odstawić masę na 15-20 minut. Po tym czasie posmarować gofrownicę olejem (polecam używać do tego pędzelka).
Nakładać na nią masę łyżką – po 2 łyżki na jednego gofra i piec po 4-5 minut. Po upieczeniu posmarować serkiem i nałożyć owoce.
Wartość odżywcza na 1 porcję:
Energia: 235 kcal
Białko: 10 g
Tłuszcz: 7 g
Węglowodany: 33 g
Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]