Składniki (na 4 porcje):
Nadzienie:
- 500 g rabarbaru
- 80 g cukru
- 1 łyżka startego imbiru
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej (opcjonalnie)
Kruszonka:
- 100 g mąki orkiszowej
- ¼ szklanki pasty z kokosa lub wiórek kokosowych
- 30 g cukru
- ¼ łyżeczki soli
- 70 g zimnego masła, pokrojonego na kawałki
Sposób przygotowania
Rabarbar pokroić na kawałki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zasypać cukrem, dodaj imbir i mąkę. Dokładnie obtoczyć rabarbar w imbirowym cukrze. Przygotować kruszonkę. Mąkę wymieszać z pastą kokosową lub wiórkami, cukrem i solą. Dodać masło, rozetrzeć je między palcami. Posypać kruszonką przygotowany rabarbar. Piec około 30 minut.
Wartość odżywcza na 1 porcję: Energia: 368 kcal Białko: 4 g Węglowodany: 55 g Tłuszcz: 16 g
Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]