Rabarbar pod kokosową kruszonką

Składniki (na 4 porcje):

Nadzienie:

  • 500 g rabarbaru
  • 80 g cukru
  • 1 łyżka startego imbiru
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej (opcjonalnie)

Kruszonka:

  • 100 g mąki orkiszowej
  • ¼ szklanki pasty z kokosa  lub wiórek kokosowych
  • 30 g cukru
  • ¼ łyżeczki soli
  • 70 g zimnego masła, pokrojonego na kawałki

Sposób przygotowania

Rabarbar pokroić na kawałki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zasypać cukrem, dodaj imbir i mąkę. Dokładnie obtoczyć rabarbar w imbirowym cukrze. Przygotować kruszonkę. Mąkę wymieszać z pastą kokosową lub wiórkami, cukrem i solą. Dodać masło, rozetrzeć je między palcami. Posypać kruszonką przygotowany rabarbar. Piec około 30 minut.


Wartość odżywcza na 1 porcję: Energia: 368 kcal Białko: 4 g Węglowodany: 55 g Tłuszcz: 16 g

Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]
Czytaj:  Deser o smaku batonika pierrot
Umów się na wizytę

Zapraszam do kontaktu.