Piernikowa owsianka z mandarynkami

Składniki (na 1 porcję):

  • 50 g płatków owsianych
  • 1 jogurt naturalny (150 g)
  • 2 mandarynki
  • 2 łyżeczki ertytrytolu
  • 1/2 łyżki kakao
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika

Sposób przygotowania:

Płatki gotujemy w wodzie z przyprawą do piernika i kakao (2 razy więcej wody niż płatków, lub więcej, jeśli lubimy rzadszą). Możemy też zrobić owsiankę nocną – wszystkie składniki wymieszać i odstawić na noc do lodówki. Dodajemy jogurt i erytrytol. Przekładamy do miseczki. Dekorujemy mandarynkami.



Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]
Czytaj:  Deser z musem jabłkowo-brzoskwiniowym
Umów się na wizytę

Zapraszam do kontaktu.