Krem z pomidorów z pesto bazyliowym

Krem z pomidorów z pesto bazyliowym

Składniki (na 2 porcje)

  • 250 ml bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 500 g pomidorów
  • szczypta soli pieprzu, tymianku
  • 2 łyżki pesto bazyliowego
  • 2 kromki chleba graham

⠀⠀

Sposób przygotowania

W garnku z nieprzywierającym dnem podsmażyć na oliwie pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę, dodać do garnka i zalać bulionem. Gotować około 15 minut. Następnie zblenować zupę na gładką masę. Doprawić solą, pieprzem, dodać pesto bazyliowe. Podawać z pieczywem.


Wartość odżywcza na 1 porcję: Energia: 286 kcal Białko: 7g Węglowodany: 33g Tłuszcz: 14g

Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]
Czytaj:  Dyniowe ciasto z przyprawami korzennymi
Umów się na wizytę

Zapraszam do kontaktu.