Składniki (na 2 porcje)
- 250 ml bulionu warzywnego
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 500 g pomidorów
- szczypta soli pieprzu, tymianku
- 2 łyżki pesto bazyliowego
- 2 kromki chleba graham
⠀⠀
Sposób przygotowania
W garnku z nieprzywierającym dnem podsmażyć na oliwie pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę, dodać do garnka i zalać bulionem. Gotować około 15 minut. Następnie zblenować zupę na gładką masę. Doprawić solą, pieprzem, dodać pesto bazyliowe. Podawać z pieczywem.
Wartość odżywcza na 1 porcję: Energia: 286 kcal Białko: 7g Węglowodany: 33g Tłuszcz: 14g
Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]