Składniki (na 10 porcji)
- 1 szklanka (110 g) płatków owsianych górskich
- 1 banan
- 1 jajko
- 1/2 szklanki (125 ml) mleka
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżka masła orzechowego
- 2 łyżki miodu lub syropu klonowego
- 50 g posiekanej gorzkiej czekolady
- 1 szklanka owoców (u mnie borówki)
⠀⠀
Sposób przygotowania
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Wszystkie składniki oprócz czekolady oraz owoców zmiksować w blenderze.
Wymieszać z owocami (część zostawić na wierzch) i nałożyć foremek. Wierzch posypać resztą owoców i kawałeczkami czekolady. Piec przez ok. 20-30 minut.
Wartość odżywcza na 1 porcję: Energia: 125 kcal Białko: 3g Węglowodany: 19g Tłuszcz: 4g
Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]