Owsiane muffiny z borówkami i gorzką czekoladą

Owsiane muffiny z borówkami i gorzką czekoladą

Składniki (na 10 porcji)

  • 1 szklanka (110 g) płatków owsianych górskich
  • 1 banan
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki (125 ml) mleka
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 2 łyżki miodu lub syropu klonowego
  • 50 g posiekanej gorzkiej czekolady
  • 1 szklanka owoców (u mnie borówki)

⠀⠀

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Wszystkie składniki oprócz czekolady oraz owoców zmiksować w blenderze.
Wymieszać z owocami (część zostawić na wierzch) i nałożyć foremek. Wierzch posypać resztą owoców i kawałeczkami czekolady. Piec przez ok. 20-30 minut.


Wartość odżywcza na 1 porcję: Energia: 125 kcal Białko: 3g Węglowodany: 19g Tłuszcz: 4g

Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]
Czytaj:  Deser malinowo- czekoladowy
Umów się na wizytę

Zapraszam do kontaktu.