Malinowe tiramisu

Składniki (na 3 porcje):

  • 150 g biszkoptów ( 15 podłużnych)
  • 6 łyżeczek erytrolu (30 g)
  • 150 g Jogurt typu skyr
  • 250 g sera typu ricotta
  •  200 g malin
  •  50 ml kawy espresso

Sposób przygotowania:

Maliny zalać odrobiną wody, dodać 2 łyżeczki erytrolu, zagotować i ostudzić. Ricottę wymieszać ze skyrem i pozostałą ilością ksylitolu. Biszkopty nasączyć kawą. Nałożyć na nie warstwę masy serowej, maliny i znowu warstwę namoczonych biszkoptów, maliny i masę serową.


Wartość odżywcza na 1 porcję:

Energia: 288 kcal

Białko: 15 g

Tłuszcz: 11 g

Węglowodany: 45 g

Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]
Czytaj:  Risotto z grzybami leśnymi
Umów się na wizytę

Zapraszam do kontaktu.