Składniki (na 3 porcje):
- 150 g biszkoptów ( 15 podłużnych)
- 6 łyżeczek erytrolu (30 g)
- 150 g Jogurt typu skyr
- 250 g sera typu ricotta
- 200 g malin
- 50 ml kawy espresso
Sposób przygotowania:
Maliny zalać odrobiną wody, dodać 2 łyżeczki erytrolu, zagotować i ostudzić. Ricottę wymieszać ze skyrem i pozostałą ilością ksylitolu. Biszkopty nasączyć kawą. Nałożyć na nie warstwę masy serowej, maliny i znowu warstwę namoczonych biszkoptów, maliny i masę serową.
Wartość odżywcza na 1 porcję:
Energia: 288 kcal
Białko: 15 g
Tłuszcz: 11 g
Węglowodany: 45 g
Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]