Składniki (na 2 porcje):
- 300 g jogurtu typu skyr (2 opakowania)
- 1 galaretka owocowa (najlepiej bez cukru)
- 200 g borówek (lub innych owoców)
Sposób przygotowania:
Galaretkę rozpuścić w 150 ml wody, ostudzić i zmiksować, tak aby powstała pianka. Następnie dodać skyr i dalej miksować, dodać. Owoce umyć i wsypać na dół pucharków. Zalać masą, na wierzch ułożyć resztę owoców.
Wartość odżywcza na 1 porcję:
Wersja z galaretką bez cukru:
Energia: 178 kcal
Białko: 23 g
Tłuszcz: 1 g
Węglowodany: 21 g
Wersja z galaretką z cukrem:
Energia: 304 kcal
Białko: 22 g
Tłuszcz: 1 g
Węglowodany: 54 g
Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]