Ekspresowy deser jogurtowo-owocowy

Składniki (na 2 porcje):

  • 300 g jogurtu typu skyr (2 opakowania)
  • 1 galaretka owocowa (najlepiej bez cukru)
  • 200 g borówek (lub innych owoców)

Sposób przygotowania:

Galaretkę rozpuścić w 150 ml wody, ostudzić i zmiksować, tak aby powstała pianka. Następnie dodać skyr i dalej miksować, dodać. Owoce umyć i wsypać na dół pucharków. Zalać masą, na wierzch ułożyć resztę owoców.


Wartość odżywcza na 1 porcję:

Wersja z galaretką bez cukru:

Energia: 178 kcal

Białko: 23 g

Tłuszcz: 1 g

Węglowodany: 21 g

Wersja z galaretką z cukrem:

Energia: 304 kcal

Białko: 22 g

Tłuszcz: 1 g

Węglowodany: 54 g

Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]
Czytaj:  Owsiane muffiny z borówkami i gorzką czekoladą
Umów się na wizytę

Zapraszam do kontaktu.