Ekspresowe leczo z cukinii

Składniki (na 3 porcje):

  • 1 kg cukinii
  • 3 papryki (ok 700 g)
  • 700 ml passaty pomidorowej ( albo świeżych pomidorów)
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 300 g kiełbasy drobiowej
  • sól, pieprz, papryka wędzona

Sposób przygotowania:

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać kiełbasę i podsmażać ok 10 min. Następnie dodać cukinię pokroją w kostkę oraz paprykę. Wszystko zalać passatą lub zamiast passaty można dodać świeże pomidory i wszystko razem gotować na małym ogniu. Na końcu doprawić solą, pieprzem i wędzoną papryką.





Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]
Czytaj:  Risotto z grzybami leśnymi
Umów się na wizytę

Zapraszam do kontaktu.