Składniki (na 1 porcję):
- 100 g piersi z kurczaka
- 200 g cukinii
- łyżeczka natki pietruszki
- sól, pieprz
- sok 1/2 cytryny
- 4 łyżki śmietany 30%
- łyżka mąki orkiszowej
- 50 g kaszy pęczak
- 125 ml bulionu warzywnego
Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w wąskie paski, posypać solą i pieprzem. Wrzucić do gotującego się bulionu, dodając pod koniec gotowania startą cukinię z drobno posiekana natką pietruszki oraz skórką i sokiem z cytryny, gotować 5 minut. Po tym czasie mąkę dobrze rozmieszać ze śmietanką i wlać do sosu, mieszając zagotować, doprawić do smaku. Podawać z kaszą.
⠀
⠀
⠀
Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]