Deser malinowo- czekoladowy

Składniki (na 3 porcje):

  • 1 galaretka malinowa (najlepiej bez cukru)
  • 150 g malin
  • 100 ml mleka
  • 1 pudding czekoladowy go-activ ( dostępny w 🐞)
  •  1 łyżka żelatyny

Sposób przygotowania:

Galaretkę rozpuścić w 500 ml gorącej wody, przestudzić. Maliny wrzucić do pucharków, zalać galaretką i odstawić do lodówki. Pudding zmiksować z mlekiem i rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatyną. Wlać na warstwę galaretki, udekorować miętą.


Wartość odżywcza na 1 porcję:

Energia: 136 kcal

Białko: 18 g

Tłuszcz: 2 g

Węglowodany: 12 g

Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]
Czytaj:  Ciasto orkiszowe z borówkami amerykańskimi
Umów się na wizytę

Zapraszam do kontaktu.