Składniki (na 10 porcji):
- 320 g mąki orkiszowej
- 3 łyżki kakao
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g cukru
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka octu
- szczypta soli
- 1/2 łyżeczki papryczki chili
Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzać do 170 stopni C.
Do mleka dodać ocet. Mąkę, sodę, kakao, proszek do pieczenia wymieszać. Dodać sól i chili. Wlać mleko z octem i wymieszać. Dodać cukier, olej i wymieszać całość. Masę wylać do foremek i piec ok. 40 minut w 170 stopniach.
⠀
⠀
Wartość odżywcza na 1 porcję:
Energia: 180 kcal
Białko: 5 g
Tłuszcz: 5 g
Węglowodany: 37 g
Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]