Kakaowe babeczki z chili 

Składniki (na 10 porcji):

  •  320 g mąki orkiszowej
  •  3 łyżki kakao
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka octu
  •  szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki papryczki chili

Sposób przygotowania:

Piekarnik nagrzać do 170 stopni C.
Do mleka dodać ocet. Mąkę, sodę, kakao, proszek do pieczenia wymieszać. Dodać sól i chili. Wlać mleko z octem i wymieszać. Dodać cukier, olej i wymieszać całość. Masę wylać do foremek i piec ok. 40 minut w 170 stopniach.


Wartość odżywcza na 1 porcję:

Energia: 180 kcal

Białko: 5 g

Tłuszcz: 5 g

Węglowodany: 37 g

Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]
Czytaj:  Kurczak w sosie cukiniowo-cytrynowym
Umów się na wizytę

Zapraszam do kontaktu.