Błyskawiczny skyrnik z musem wiśniowym

Składniki (na 2 porcje):

  • 2 opakowania jogurtu typu skyr,
  • 2 jajka,
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego,
  • 1 łyżka cukru,
  • 100 g wiśni lub innych owoców,
  • 2 łyżeczki ksylitolu

Sposób przygotowania:

Skyr, jajka, budyń, cukier zblendować. Przelać do silikonowych foremek lub małego naczynia żaroodpornego. Piec 30 min w 180 stopniach. Wystudzić. Wiśnie lub inne owoce zblendować z ksylitolem. Polać ostudzony skyrnik.


Wartość odżywcza na 1 porcję:

Energia: 254 kcal

Białko: 24 g

Tłuszcz: 6 g

Węglowodany: 29 g

Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]
Czytaj:  Placuszki jogurtowe z owocami
Umów się na wizytę

Zapraszam do kontaktu.