Sałatka z grillowanymi owocami i warzywami

Składniki (na 1 porcję):

  • 2 garście mixu sałat lub rukoli
  • 1/2 czerwonej papryki ok 120 g
  • 1 brzoskwinia ok 150 g
  • 30 g sera typu camembert
  • 1 mała cebula szalotka
  • 1/2 łyżki miodu
  • 1/2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka pestek dyni
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Umytą rukolę ułożyć na talerzu. Brzoskwinię i paprykę pokroić w plastry, zgrillować i ułożyć na środku. Dookoła rozłożyć plasterki sera camembert oraz szalotkę. Pestki dyni uprażyć, posypać nimi sałatkę. Sos przygotować z oliwy, miodu, sosu balsamicznego. Wymieszać dokładnie i tak przygotowanym sosem polać sałatkę.





Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]
Czytaj:  Proteinowo-budyniowe drożdżówki z borówkam
Umów się na wizytę

Zapraszam do kontaktu.