Składniki (na 1 porcję):
- 2 garście mixu sałat lub rukoli
- 1/2 czerwonej papryki ok 120 g
- 1 brzoskwinia ok 150 g
- 30 g sera typu camembert
- 1 mała cebula szalotka
- 1/2 łyżki miodu
- 1/2 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka pestek dyni
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Umytą rukolę ułożyć na talerzu. Brzoskwinię i paprykę pokroić w plastry, zgrillować i ułożyć na środku. Dookoła rozłożyć plasterki sera camembert oraz szalotkę. Pestki dyni uprażyć, posypać nimi sałatkę. Sos przygotować z oliwy, miodu, sosu balsamicznego. Wymieszać dokładnie i tak przygotowanym sosem polać sałatkę.
⠀
⠀
⠀
Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]