Składniki (na 1 porcję):
- puszka pomidorów w puszce 250 g
- 1/2 papryki
- 1/2 cebuli
- ząbek czosnku
- 40 g mozzarelli light
- 1/2 łyżki oliwy
- plater parmezanu
- 1 łyżka pestek z dyni
- sól, pieprz, bazylia⠀
Sposób przygotowania:
Paprykę upiec w piekarniku lub Air-fryer. Cebulę posiekać w kostkę, zmiażdżyć czosnek i podsmażyć na oleju. Następnie dodać pokrojone pomidory. Dusić do miękkości pod przykryciem. Zdjąć przykrywkę i poczekać aż woda z pomidorów odparuje. Z upieczonej papryki ściągnąć skórkę i paprykę dodać do pomidorów. Przyprawić (sól, pieprz, bazylia). Pogotować chwilkę, a następnie zblendować. Podawać z listkami świeżej bazylii, mozzarellą, parmezanem i pestkami dyni.
⠀
⠀
⠀
Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]