Jesienny krem pomidorowo-paprykowy

Składniki (na 1 porcję):

  • puszka pomidorów w puszce 250 g
  • 1/2 papryki
  • 1/2 cebuli
  • ząbek czosnku
  • 40 g mozzarelli light
  • 1/2 łyżki oliwy
  • plater parmezanu
  • 1 łyżka pestek z dyni
  • sól, pieprz, bazylia⠀

Sposób przygotowania:

Paprykę upiec w piekarniku lub Air-fryer. Cebulę posiekać w kostkę, zmiażdżyć czosnek i podsmażyć na oleju. Następnie dodać pokrojone pomidory. Dusić do miękkości pod przykryciem. Zdjąć przykrywkę i poczekać aż woda z pomidorów odparuje. Z upieczonej papryki ściągnąć skórkę i paprykę dodać do pomidorów. Przyprawić (sól, pieprz, bazylia). Pogotować chwilkę, a następnie zblendować. Podawać z listkami świeżej bazylii, mozzarellą, parmezanem i pestkami dyni.





Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]
Czytaj:  Pinsa
Umów się na wizytę

Zapraszam do kontaktu.