Składniki (na 4 porcje):
- Nadzienie
- 200 g rabarbaru
- 20 g erytrolu
- 150 g sliwek
- 150 brzoskwini
- Kruszonka
- 100 g mąki orkiszowej
- 3 łyżki wiórek kokosowych
- 30 g erytrolu
- łyżeczka cynamonu
- 70 g zimnego masła, pokrojonego na kawałki
Sposób przygotowania:
Rabarbar obrać pokroić. Brzoskwinie i śliwki przekroić na pół, posypać wszystko 2 łyżkami erytrolu. Do miski wsypać mąkę, 3 łyżki erytrolu, wiórki kokosowe, cynamon, masło. Połączyć składniki palcami tworząc kruszonkę. Wyłożyć nadzienie na owoce i rabarbar. Piec 30 min w 180 st. C.
⠀
⠀
⠀
Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]