Kolorowa sałatka z grillowaną gruszką, cukinią, serem halloumi oraz sosem balsamicznym

Składniki (na 1 porcję):

  • 3 garście szpinaku
  • 1/2 małej cukinii
  • 1/4 małej papryki
  • 1/2 gruszki
  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • 70 g sera halloumi
  • 1 mała cebula szalotka
  • 1/2 łyżki miodu 
  • 1/2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  •  1 łyżka orzechów nerkowca (mogą być inne orzechy lub pestki)
  •  sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Szpinak opłukać i ułożyć na talerzu, dodać pokrojoną cebulę, pomidorki oraz paprykę. Cukinię, gruszkę i ser halloumi zgrillować a następnie ułożyć na szpinaku i warzywach. Do słoiczka lub miseczki wlać oliwę, ocet i miód. Całość energicznie wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać podprażonymi orzechami nerkowca lub innymi orzechami.


Wartość odżywcza na 1 porcję:

Energia: 577 kcal

Białko: 24 g

Tłuszcz: 35 g

Węglowodany: 44 g

Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]
Czytaj:  Pieczony naleśnik "dutch baby" ze śliwkami 
Umów się na wizytę

Zapraszam do kontaktu.