Składniki (na 1 porcję):
- 3 garście szpinaku
- 1/2 małej cukinii
- 1/4 małej papryki
- 1/2 gruszki
- 150 g pomidorków koktajlowych
- 70 g sera halloumi
- 1 mała cebula szalotka
- 1/2 łyżki miodu
- 1/2 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka orzechów nerkowca (mogą być inne orzechy lub pestki)
- sól, pieprz.
Sposób przygotowania:
Szpinak opłukać i ułożyć na talerzu, dodać pokrojoną cebulę, pomidorki oraz paprykę. Cukinię, gruszkę i ser halloumi zgrillować a następnie ułożyć na szpinaku i warzywach. Do słoiczka lub miseczki wlać oliwę, ocet i miód. Całość energicznie wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać podprażonymi orzechami nerkowca lub innymi orzechami.
Wartość odżywcza na 1 porcję:
Energia: 577 kcal
Białko: 24 g
Tłuszcz: 35 g
Węglowodany: 44 g
Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]