Składniki (na 1 porcję):
- 60 g makaronu pełnoziarnistego,
- 60 g (1/4 puszki) czerwonej fasoli konserwowej,
- 50 g kukurydzy konserwowej,
- 50 g koncentratu pomidorowego,
- 15 g parmezanu lub innego twardego sera,
- 1/2 cebuli,
- łyżka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego,
- garść rukoli,
- sól, pieprz, papryczka chili, tymianek, pietruszka.
Sposób przygotowania:
Cebulę i pietruszkę posiekać. Fasolę i kukurydzę odcedzić, ser zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, po chwili fasolę i kukurydzę. przyprawy, przecier pomidorowym. Dokładnie wymieszać. Na talerzu ułożyć rukolę, makaron, posypać serem i natką pietruszki.
Wartość odżywcza na 1 porcję:
Energia: 556 kcal
Białko: 25 g
Tłuszcz: 18 g
Węglowodany: 73 g
Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]