Ekspresowy makaron meksykański z fasolą i kukurydzą 

Składniki (na 1 porcję):

  • 60 g makaronu pełnoziarnistego,
  • 60 g (1/4 puszki) czerwonej fasoli konserwowej,
  • 50 g kukurydzy konserwowej,
  • 50 g koncentratu pomidorowego,
  • 15 g parmezanu lub innego twardego sera,
  • 1/2 cebuli,
  •  łyżka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego,
  • garść rukoli,
  • sól, pieprz, papryczka chili, tymianek, pietruszka.

Sposób przygotowania:

Cebulę i pietruszkę posiekać. Fasolę i kukurydzę odcedzić, ser zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, po chwili fasolę i kukurydzę. przyprawy, przecier pomidorowym. Dokładnie wymieszać. Na talerzu ułożyć rukolę, makaron, posypać serem i natką pietruszki.


Wartość odżywcza na 1 porcję:

Energia: 556 kcal

Białko: 25 g

Tłuszcz: 18 g

Węglowodany: 73 g

Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]
Czytaj:  Orkiszowe placuszki na maślance z prażonymi jabłkami
Umów się na wizytę

Zapraszam do kontaktu.