Gnocci po włosku

Składniki (na 3 porcje):

  • 320 g gotowego gnocchi (ja kupowałam w Biedronce)
  • 8 garści szpinaku
  • 300 g pomidorków koktajlowych
  • 120 g mozzarelli typu light
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 1 cebula, 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz, bazylia, oregano

Sposób przygotowania:

W rondelku rozgrzać oliwę i podsmażyć cebulę z czosnkiem. Dodać szpinak, pomidorki koktajlowe i całość poddusić. Dodać oregano, pieprz i sól. Gnocchi ugotować, dodać do sosu i wymieszać. Całość posypać mozzarellą i parmezanem.



Kliknij aby oddać głos
[Wszystkie: 0 Średnia: 0]
Czytaj:  Dyniowe ciasto z przyprawami korzennymi
Umów się na wizytę

Zapraszam do kontaktu.